Dört Mevsim Sultanahmet 2024 Menüsüne hoş geldiniz.

Restaurant NameFour Seasons Sultanahmet
Cuisine TypeHotels & Resorts
Opening Hours11:00AM – 1:00AM

Four Seasons olarak lüksü cömertliğin ötesinde yeniden tanımlıyoruz. Bizim için lüks, gerçek bir aidiyet duygusunu beslemek anlamına gelir. Bu, size nasıl davranılmasını istediğinizi, konaklamanız boyunca hissedeceğiniz samimi ilgiye dayandığını ve zengin bir sıcaklık ve cömertlikle karakterize edildiğini anlamakla ilgilidir.

Gerçek lükse olan bağlılığımız, nerede olursanız olun sizi dünyamızın odak noktası haline getirmeye adanmış tutkulu ekibimizle başlar. Her deneyime insani bir dokunuş katmanın önemine inanıyoruz.

Sadece en olağanüstü deneyimleri sunarak konaklama sektöründe uzmanız. Hedefimiz dünya çapında lüks otellerin, resortların ve rezidans kulüplerinin önde gelen yöneticisi olarak tanınmak. Üstün tasarım ve kaplamalarla işaretlenmiş, tamamı kişiselleştirilmiş hizmete olan köklü bağlılığımızla desteklenen, kalıcı değere sahip mülkler yaratıyoruz.

Bu, Four Seasons’ın yalnızca seçici konuklarımızın ihtiyaçlarını ve tercihlerini karşılamasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda dünyanın önde gelen lüks konaklama şirketi konumumuzu da korumasına olanak tanıyor.

READ  Adana Yeşil Fırın Menü Fiyatları 2024

Salata ve Başlangiç

Menu ÖgesiTanım
KIZARMIŞ ENGİNARZeytinyağlı Kızartma İzmir Enginarı, Havuç, Alabaş, Kızartma Ege Otları, Kakule, Bademli Karamelli Enginar Kreması, Soğutulmuş Enginar-Anasonlu Ayva Çorbası
KIŞ SALATASIFırında Kabak, Kızarmış Cibes Otları, Turp, Havuç, Koyu Yeşil Yapraklar, Portakal, Kavrulmuş Ceviz, Maydanoz Pesto
MİRAS PANCAR SALATASI, MÜCVERKış Sebzeleri Börek, Roka, Haydari, Biberiyeli Çıtır Ekmek, Ispanak Kökü, Elma, Ev Füme Keçi Peyniri, Hardal Sos, Antep Fıstığı
TUZLA TEDAVİ EDİLMİŞ ÇİPURAKömürleşmiş Pırasa, Tahin Sos, Tere, Kaya Samiri, Trabzon Hurması, Fermente Hardal Tohumu, Çörekotu
FÜME DANA DİLİEzme Acılı Domates Salçası, Pancar, Kişniş, Elma Sirkesi, Tere Salatası, Soğan Turşusu, Kızarmış Ekşi Mayalı Ekmek
AKDENİZ, ANADOLU MEZZESİ – PAYLAŞMAKNohut Humus, Maş Fasulye Piyaz, Nohut Şiş, Kimyon Biber Ezme, Hatay Baharatlı Biber Salçası, Ceviz, Kişniş, Nar Sosu Soğan Dolması, Baharatlı Pirinç Dolması, Sumak, Çam Fıstığı Lakerda, Fava Tuzlu Palamut, Bakla Çerkez Tavuğu, Çekilmiş Organik Tavuk, Çıtır Tavuk Derisi, Baharatlı Tereyağı, Cevizli Vişneli Kebap, Kömürde Izgara Kuzu Kıyma, Arpacık Soğan, Çam Fıstığı, Kiraz-Tarçınlı Kuzu Jus, Baharatlı Sarımsaklı Susam Ezmesi, Hibeş Otu

Çorba

Menu ÖgesiTanım
TARHANAYöresel Baharatlı Fermente Yoğurt, Kuru Mısır, Kırmızı Barbunya, Ispanaklı İçli Köfte, Baharatlı Naneli Tereyağı
KUZULU BAMYAKonya Çiçek Dry Okra, Lamb Stew, Fermente Okra

Sicak Başlatici

Menu ÖgesiTanım
KATMERSezar Mantarı, Kızartılmış Pırasalı Milföy Böreği, Yabani Kızılcık, Kırmızı Lahana Chutney, Trüf Aromalı Kremalı Genç Keçi Peyniri, Siyah Kış Trüfü
DENİZ ÜRÜNLERİ VE ORZO PİLAVIIzgara İskenderun Karides, Kalamar, Buğulama İstiridye, Domates, Bottarga
BAHARATLI BALKABAĞI DOLMASIUrfa İsot Biber Salçası Marine Kabak, Baharatlı Pilav, Ekşi Koyun Yoğurt, Sumak
ZARİFFırında El Yapımı Dana Kıyma Mantı, Çekilmiş Kaburga Marmelatı, Domates Soslu Et Suyu, Manda Yoğurt, Yakılmış Baharatlı Tereyağı
FÜME AHTAPOTŞevketi Bostan Otları, Bakla Püresi, Acur Turşusu, Kaya Samiri, Atterres, Hardal ve Fermente Kırmızı Biber Sosu
KÜŞLEME, ŞEKERLEMEKömür Izgara Kuzu, Bel ve Tatlıkek, Kuzugöbeği Mantarı, Arpacık Soğanı, Sıcak Domates Salatası, Izgara Bamya, Urfa İsot Biber ve İncir Pekmezi Kuzu Jus

Odun Firinindan

Menu ÖgesiTanım
LAHMACUNDana ve Kuzu Kıyma, Maydanozlu Domates Salatası
EGE OTLU PİDESotelenmiş Mevsim Baharatları, Maydanoz, Çırpılmış Yumurta,  Bergama Tulum Peyniri
ANADOLU PEYNİRLİ PİDEKars Kaşar and Grayver, Ezine White, Trakya Sheep Cheese, Urfa İsot Chilli
KARADENİZ USULÜ PEYNİRLİ PİDETrabzon Kolot ve Tel İnek Sütü Peyniri, Sahanda Yumurta, Tereyağı
BEEF PASTRAMI, SPICED SUCUK PIDEKayseri Beef Pastrami and Sucuk, Kaşar Cheese
KUŞBAŞI DICED BEEF MEAT PIDEKuşbaşı Dana ve Kuzu Eti, Domates, Biber, Kars Malakan Peyniri
KIYMALI PİDEDana Kıyma, Domates, Soğan, Biber, Maydanoz
LAMB TANDIR PIDEOdun Fırınında Kuzu Omuz, Domates Sos, Koyun Peyniri, Kekik, Pul Biber, Sumak Soğan, Biber, Kimyon, Yoğurt
VEGAN PİDEOdun Fırınında Közlenmiş Mevsim Sebzeleri, Domates Sosu, Susam Ezmesi, Dut Pekmezi

Ana Yemekler

Menu ÖgesiTanım
FIRINDA KEREVİZFındık Sütü, Yabani Mantar, Portakal ve Kereviz Suyu ile Kestane-Kereviz Kreması
IZGARA YABANİ LEVREKKarartılmış Baharatlı Karnabahar, Badem, Limon Kreması, Ayva, Tere, Kavrulmuş Kılçık Sos
TOPKAPI-STYLE CAGE-FREE CHİCKENBaharatlı Pirinç Pilavı ile Doldurulmuş Tavuk Göğsü, Çam Fıstığı ve Tavuk Ciğeri, Mısır Kreması, Kızarmış Hodan Kökü, Tarhun Tavuk Suyu
DUCK TİRİTYavaş Pişmiş Ördek, Ördek Suyu ile Islatılmış Yufka, Bodrum Mandalina ve Trabzon Hurması Püresi
KIYMALI KÖFTE, PATATESKömürde Izgara Dana Kıyma, Ördek Yağında Pişmiş Çıtır Patates, Közlenmiş Biber Chutney, Bolu İza Buğday Unundan Soğan-Patates Aromalı Pide, Tahinli Piyaz Fasulye Salatası
YAVAŞ PİŞMİŞ DANA YANAĞISoğan Chutney, Tendon Pulları, Domates Sosu, Ördek Yağlı Pişmiş Çıtır Patates
LAMB SKEWERS ŞAŞLIKAntep Firik Biber Salçalı Cevizli Buğday Pilavı, Yabani Kekik, Karamelize Soğanlı Cercerun Yoğurt
LAMB TANDIRSlow-Cooked Balıkesir Lamb Neck, Mürdüm Plum Puree, Beaten Barley Keşkek

Tatli

Menu ÖgesiTanım
SICAK ÇİKOLATALI FISTIKLI KEKAntep Fıstıklı Beyaz Çikolatalı Kek, Sütlü Kakule Sos, Baharatlı Fıstıklı
KESTANESütlü Çikolata ve Portakallı Kek, Kestane Kreması, Kan Portakal Şerbeti, Portakal Komposto
BODRUM MANDARİNAnason Aromalı Beze, Mandalina Marmelatı, Satsuma Kreması, Limon Nane Şerbeti
KADAYIFCinnamon Crispy Kadayıf, Mulberry Sauce, Maraş Dövme Ice Cream
TATLI BALKABAĞIKabak Marmelatı, Ceviz Ezmesi, Kabak Çekirdeği, Tahin Sos, Çöven Otu Yöresel Bitki Köpüğü
DONDURMALAR VE ŞERBETLERTaze Çalkalanmış, Mevsimsel Lezzetler
PEYNİR VE BALAnadolu Peynir Çeşitleri, Bitlis Karakovan Peteği, Eğriçayır Organik Çiçek Balı, Izgara Üzüm, Kraker

İmza Kokteylleri̇

Menu ÖgesiTanım
SULTAN MARTİNİVotka, Passion Fruit, Yuzu Suyu, Vanilya Şurubu
ALTIN KAPITanqueray Cin, Campari, Kireç Asidi Çözeltisi, Vanilya Şurubu,  Kış Çayı Karışımı, Greyfurt Yağı
LİNGO LİNGOJim Beam Hindistan Cevizi Yağı, Chambord, Bal Şurubu, Cold Brew Kahve Sodası ile aşılanmıştır
İKSİRHennessy VS., Baharatlı Çay Karışımı, Sıcak Süt
HALİKARNASJalapeño Turşusu, Mandalina Püresi, Bal Şurubu, Limon Suyu ile Aşılanmış Olmeca Gümüş Tekila
PRUNUSGordon’s Cin, Erik Şurubu, Limon Suyu, Yumurta Akı, Erik Acı
BERABER DAHA İYİKettle One Votka, Greyfurt Suyu, Yuzu Suyu

Similar Posts