Anadolu’nun Mutfak Mirasının Özünü Yaşayın
Restaurant Name | Alaf Menü |
Cuisine Type | Turkish Restaurant |
Opening Hours | 10:00AM – 12:00AM |
Odun Ateşi Alaf ile Anadolu’nun kalbinde bir yolculuğa çıkın. İsmimiz, Anadolu kültürüne kök salmış, eskimeyen odun ateşinde yemek pişirme geleneğini simgelemektedir. Özgün Anadolu lezzetini sofralarınıza taşımak için özenle hazırlanan her yemeğimiz, bu zengin mutfak mirasına bir saygı duruşudur.
Restoranımıza adım attığınız andan itibaren Anadolu misafirperverliğinin sıcaklığıyla sarmalanacaksınız. Özenle seçilmiş tabaklardan, nesilden nesile aktarılan gizli tariflere kadar her detay, sizi Anadolu’nun hareketli sokaklarına, hareketli pazarlarına götürmek için özenle seçilmiş.
Şarap menümüz, Anadolu’nun bağcılık mirasının bir kutlaması olup, endemik üzümlerden üretilen şaraplardan oluşan bir seçki sunar ve Anadolu topraklarının eşsiz coğrafyasını yansıtır. Şarap yapımının doğduğu yere saygı duruşunda bulunan yerel şarapları yudumlarken bir kadeh tarihin keyfini çıkarın.
Her lokmanın bir hikaye anlattığı, her yudumun kadim gelenekleri fısıldadığı Anadolu’nun lezzetlerini Wood Fire Alaf’ta tatmaya davet ediyoruz. Her yemeğinde ve her dökülüşünde Anadolu’nun özünün canlandığı, eşi benzeri olmayan bir mutfak serüvenine bize katılın.
Başlangıç
Yemeğin Adı | Fiyat (TL) | Açıklama |
---|---|---|
Anamur Övmeç Başlangıç | 714 | Şefin babasından obruk peyniriyle hazırlanmış Yörük salatası, domates pestili ve biber suyu |
“Şanlıurfa” Sulu Çiğ Köfte Üstü Kıyma | 822 | “Şanlıurfa” Minced Beef Geleneksel çiğ köftenin ev hali Spicy bulghur soup |
Gaziantep Kuru Dolma | 714 | Gaziantep Sun Dried Dolma “Antep” kuru biberi içi, kuru patlıcan dolması ve “Denizli” yanık yoğurt Crispy Antep dry pepper stuffed with dry aubergine and “Denizli smoked yoghurt |
Tuzda Sardalya | 745 | Sardine Yosun cipsi üzerinde “Antakya” zeytin salatası ve tuzlanmış “Çanakkale” sardalya Cured “Çanakkale” sardines with Antakya olive salad on seaweed chips |
“Tire” Karadutlu Zahterli Domates Salatası | 675 | Tomatoes Salad with Wild Thyme and “Tire” Mulberry |
Boşnak Eti | 822 | Bosnian Dried Meat Tuzlu lokma hamuru içi “Konya” küflü peynir dolgusu ve antrikottan kuru et Salty fried dough stuffed with “Konya” blue cheese and dried entrecote meat |
“İzmir” Kelle Söğüş | 745 | Lamb’s Head Salad Maydanoz suyu ve kan portakalı Parsley juice and blood orange |
“Antep” Fıstığı ile “Fethiye” Sultani Bezelye | 675 | “Fethiye” Snow Pea and Pistachio. İncir yağı ve nane Fig leaf and mint |
Tuna Sırt | 818 | Tuna Crudo Türk kahvesi sosu Turkish coffee sauce |
Ara Sıcak
Yemeğin Adı | Fiyat (TL) | Açıklama |
---|---|---|
Kuzu Kaburga Pide | 914 | Lamb Ribs Pide Kuzu kebaplık etten kuzu pastırma In-house made lamb bacon |
Sarımsaklı Zırh Kebabı | 905 | Lamb Kebab Kebap sosu ve köz sarımsak ile With roasted garlic and kebab sauce |
“Konya” Yağ Somunu | 860 | “Konya” Blue Cheese Flat Bread “Konya” küflü peyniri ve “Karaman keçi tereyağı “Karaman” goat butter |
Dana Kuyruk Pöç Börek | 914 | Beef Oxtail Börek Mesir macunu baharatı Mesir macunu, fifty spicy mix |
Kuzu Sakatat | 940 | Lamb Offals Ciğer, yürek ve böbrek, kuzu paça sos, siyah sarımsak ekmeği Liver, heart and kidney, trotter sauce and black garlic sponge cake |
Közde Ahtapot | 1210 | Octopus Ahtapot mayonez, kuru domates Octopus aioli, sun-dried tomatoes |
Tuna Kebap | 1050 | Soğan salatası ve köz lavaş Onion salad and charred flatbread |
“Alaşehir” Kaрата | 914 | “Denizli” yanık yoğurt “Denizli” smoked yoghurt |
Ana Yemek
Yemeğin Adı | Fiyat (TL) | Açıklama |
---|---|---|
“Kars” Kazı | 1310 | Orta pişmiş kaz göğsü ve uzun pişmiş but ile satsumalı köz biber sos Pan seared goose breast, confit, leg with satsuma harissa |
Izgara Minekop | 1310 | Grilled Corb Çağla sosu ve tarama With green almond sauce and tarama |
30 gün Dinlendirilmiş Dana Pirzola (2 kişilik) | 1300 | 30 Days Aged Beef Ribs (for 2 people) Patates köftesi ve karamelize pakçoy veya pazı ile Potato patties and caramelized pakchoi or chard |
Kuzunun 3 Hali (2 kişilik) | 2750 | Three Form of Lamb (for 2 people) Kuzu bonfile, kuzu kavurma ve kuzu sakatat Lamb confit, lamb offal and lamb loin with isot |
Balkabağı Sinkonta | 920 | Pumpkin Sinkonta Balkabağı püresi, karamelize soğan, “Denizli” yanık yoğurt Pumpkin puree, caramelized onion, “Denizli” smoked yoghurt |
Tatlı
Yemeğin Adı | Fiyat (TL) | Açıklama |
---|---|---|
Kale | 620 | “Denizli” kale biberi içi çikolata, “Tire” karadut “Denizli” kale pepper filled with chocolate ganache and “Tire” mulberry |
Alaf Baklava | 620 | – |
Eski Usül Kazandibi | 620 | Traditional Kazandibi Pamuk şeker, kumkuat sorbe, Yeni Rakı Giz Kurnquat sorbet, Yeni Rakı Giz |